Hyr stuga av oss, enkelt och bekvämt.

Ger er möjlighet att fokusera på naturupplevelserna.

naturland hyr stuga nationalpark

 

Än så länge har vi två stugor för uthyrning, Hyr Fjällstugan eller Fjällhuset.

Fjällstuga vid Artfjällets fot

Charmig, nyrenoverad fjällstuga vid det mäktiga Artfjällets fot (19 kilometer från Hemavan). Nära till fantastiska vandringsleder och fina fiskevatten. Stugan är ungefär 30kvm stor och har 6 riktiga bäddplatser, fullt utrustat modernt kök, platt-tv, egen dusch och toalett helt nyrenoverat, stor hall och matavdelning med en otroligt vacker utsikt över Artfjället.

Stugan passar lika bra för den ensamma vandraren såsom det äventyrssugna paret och även för den stora barnfamiljen. Välsorterad mataffär ligger endast 1000 meter från stugan ”Gränshandeln” som har allt från bensin till mat och fiskeutrustning.

Det är dessutom lätt att parkera bilen alldeles intill stugan. Alla sängar har nya bäddmadrasser, kuddar och täcken, men sängkläder såsom lakan, påslakan och kuddöverdrag håller man med själv.

Stort fjällhus vid Artfjällets fot

Stor charmig fjällhus också vid det mäktiga Artfjällets fot. Huset är ungefär 70 kvm stor och har 7 riktiga bäddplatser uppdelat på två sovrum, fullt utrustat kök, egen dusch och toalett, stor platt-tv 50”, stor hall och matavdelning med en otroligt vacker utsikt över Artfjället. Dessutom solveranda med vilstolar.
I övrigt gäller samma som för fjällstugan.


Natur, vatten och fjäll vid vårt Naturland

Vintertid så ligger längdskidåkning och skoterleder alldeles runt hörnet. Pimpelfiske nere på Överuman är något man inte bör missa. 19 km (ca 10 min) till ett av Sveriges absolut bästa skidområden i Hemavan som erbjuder en utförsåkning i världsklass, med ett väl utbyggt liftsystem som även erbjuder helikopterlyft och en helt oslagbar offpiståkning.

Både den klassiska utförsåkaren och brädåkaren kommer garanterat att ha fullt upp med nya nerfarter under sin vistelse. Det finns även äkta ”rendez-vous” åkning både i Hemavans skidområde men även vid stugan och huset i Umfors. Endast 500 meter från stugan och huset ligger ett mecka för rendez-vous åkning uppe på Artfjället, människor från hela världen vallfärdar till Umfors för just detta.

Vill man äta på restaurang så finns en av Sveriges bästa viltrestauranger med en fantastisk vinkällare i närheten, nämligen Sånningegården, som ligger endast 10km bort (mittemellan Umfors och Hemavan)
Även Hemavan har ett stort utbud av olika matställen och även ett rikt nattliv med ett flertal olika pubar och en nattklubb uppe på högfjällshotellet. Hemavan har även en flygplats. Nextjet har ett flertal avgångar varje dag, bland annat från Stockholm med en flygtid på endast 2 timmar.

Är ni intresserade av att hyra stugan eller huset, kontakta oss via e-post med önskemål och tider.